İstenilen cihazın,
kırtasiyenin vd. adı
|
Teknik Özellikleri
|
|
|
Dietil eter
|
1.
Analitik saflıkta olmalıdır.
|
Sodyum sülfat anhidrat
|
1.
1 kg’lık ambalajda olmalıdır.
2.
%99 – 100.5 saflıkta olmalıdır.
3.
Susuz olmalıdır.
4.
Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤
%0.001 olmalıdır.
5.
Serbest alkali içeriği (NaOH
Cinsinden) ≤ %0.04 olmalıdır.
6.
Serbest asit içeriği (H2SO4
cinsinden) ≤ %0.05 olmalıdır.
7.
130°C’de kurutma işlemi sonunda kayıp
≤ %0.05 olmalıdır.
8.
25°C’deki yoğunluğu 2.68 g/mL
olmalıdır.
|
Yağ asitleri standardı
|
1.
37 adet yağ asidi (C4-C24)
içermelidir.
2.
HPLC ve gaz kromatografisinde
kullanıma uygun olmalıdır.
3.
1 mL ampül (diklorometanda
çözündürülmüş şekilde) içerisinde olmalı ve nakliyesi kuru buz eşliğinde
yapılmalıdır.
4.
– 20°C’de depolanmalıdır.
|
Gama-tokoferol ((+)-γ- tocopherol) standardı
|
1.
Analitik standart olmalıdır.
2.
25 mg’lık ampül içerisinde
olmalıdır.
3.
HPLC’de ve gaz kromatografisinde kullanıma
uygun olmalıdır.
4.
– 20°C’de depolanmalıdır.
|
Beta-tokoferol standardı
|
1.
Analitik standart olmalıdır.
2.
1 mL ampül (50 mg/mL in hexane)
içerisinde olmalıdır.
3.
HPLC’de ve gaz kromatografisinde kullanıma
uygun olmalıdır.
4.
– 20°C’de depolanmalıdır.
|
İzopropil alkol
|
1.
>%99.5 (kromatografik) saflıkta
olmalıdır.
2.
Ph, Eur., BP, USP’de belirlenen
analitik özellikleri karşılamaktadır.
3.
Kendiliğinden tutuşma (autoignition)
sıcaklığı 750°F olmalıdır.
4.
Benzen içeriği ≤ %0.0001 olmalıdır.
5.
Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤
%0.0002 olmalıdır.
6.
Serbest asitlik (propanoik asit
cinsinden –C2H5COOH) içeriği ≤ % 0.002 olmalıdır.
7.
Uçucu olmayan madde içeriği ≤
%0.002 olmalıdır.
8.
Aldehit ve keton içeriği (CH3COCH3 cinsinden)
≤ %0.05 olmalıdır.
9.
Metanol içeriği (GC) ≤ %0.1 olmalıdır.
10. Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.2
olmalıdır.
11. 25°C’deki
yoğunluğu 0.785 g/mL olmalıdır.
12. 2.5
litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Diklorometan
|
1.
>%99.8 (kromatografik) saflıkta
olmalıdır.
2.
Kendiliğinden tutuşma
(autoignition) sıcaklığı 1223°F olmalıdır.
3.
Stabilizör olarak amilen
içermelidir.
4.
Serbest asit içeriği (HCl
cinsinden) ≤ %0.001 olmalıdır.
5.
Uçucu olmayan madde içeriği ≤
%0.001 olmalıdır.
6.
Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.02 olmalıdır.
7.
25°C’deki yoğunluğu 1.325 g/mL olmalıdır.
8.
2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Asetik asit (glasiyal)
|
1.
%99.8 – 100.5 (analitik) saflıkta
olmalıdır.
2.
Kendiliğinden tutuşma
(autoignition) sıcaklığı 800°F olmalıdır.
3.
Ph, Eur., BP, USP ve FCC’de belirlenen
analitik özellikleri karşılamaktadır.
4.
Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤
%0.0002 olmalıdır.
5.
Uçucu olmayan madde içeriği ≤
%0.005 olmalıdır.
6.
25°C’deki yoğunluğu 1.049 g/mL
olmalıdır.
7.
2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Kloroform
|
1.
%99 – 99.4 (analitik) saflıkta olmalıdır.
2.
Stabilizör olarak etanol
içermelidir.
3.
Uçucu olmayan madde içeriği ≤
%0.001 olmalıdır.
4.
Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.05 olmalıdır.
5.
20°C’deki yoğunluğu 1.479 – 1.489
g/mL olmalıdır.
6.
2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
Potasyum iyodür
|
1.
%99 – 100.5 saflıkta olmalıdır.
2.
Ph, Eur., BP ve USP’de belirlenen
analitik özellikleri karşılamaktadır.
3.
Ağır metal içeriği (Pb cinsinden) ≤
%0.001 olmalıdır.
4.
Tiyosülfat içeriği (S2O3)
≤ %0.01 olmalıdır.
5.
Serbest alkali içeriği (KOH
Cinsinden) ≤ %0.02 olmalıdır.
6.
105°C’de kurutma işlemi sonunda
kayıp ≤ %0.5 olmalıdır.
7.
Demir (Fe) içeriği ≤ 10mg/kg
olmalıdır.
8.
250 g’lık ambalajda olmalıdır.
|
İzooktan
|
1.
>%99.5 (analitik) saflıkta
olmalıdır.
2.
Kendiliğinden tutuşma (autoignition)
sıcaklığı 745°F olmalıdır.
3.
Serbest asit içeriği (asetik asit
cinsinden – CH3COOH) ≤ %
0.0005 olmalıdır.
4.
Uçucu olmayan madde içeriği ≤
%0.001 olmalıdır.
5.
Kükürtlü bileşik içeriği (S –
cinsinden) ≤ % 0.005 olmalıdır.
6.
Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.01 olmalıdır.
7.
25°C’deki yoğunluğu 0.692 g/mL
olmalıdır.
8.
2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
p-anisidin
|
1.
>%99 saflıkta olmalıdır.
2.
Kendiliğinden tutuşma
(autoignition) sıcaklığı 959°F olmalıdır.
3.
100 gramlık cam ambalajda
olmalıdır.
|
Asetik asit
|
1.
Kromatografik saflıkta olmalıdır.
2.
HPLC’de kullanıma uygun olmalıdır.
3.
Parlama noktası 104°F olmalıdır.
4.
Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı
800.6°F olmalıdır.
5.
pH < 2.5 olmalıdır.
6.
25°C’deki viskozitesi 1.53 mPa.s olmalıdır.
|
Hekzan
|
1. Analitik
saflıkta olmalıdır.
|
Hekzan
|
1.
>%97 (kromatografik) saflıkta
olmalıdır.
2.
Kendiliğinden tutuşma (autoignition)
sıcaklığı 453°F olmalıdır.
3.
Uçucu olmayan madde içeriği ≤
%0.0005 olmalıdır.
4.
Serbest asit içeriği (asetik asit
cinsinden – CH3COOH) ≤ %0.001 olmalıdır.
5.
Su içeriği (Karl Fischer) ≤ %0.01
olmalıdır.
6.
25°C’deki yoğunluğu 0.659 g/mL
olmalıdır.
7.
2.5 litrelik ambalajda olmalıdır.
|
|
|
Beher
|
1.
Paslanmaz çelikten yapılmış
olmalıdır.
2.
Kulplu olmalıdır.
3.
2 litre hacimli olmalıdır.
|
Manyetik balık
|
1.
PTFE’den yapılmış olmalıdır.
2.
2 litre hacimli beherde kullanıma
uygun olmalıdır.
|
Manyetik balık tutucu
|
1.
Sabit saplı olmalıdır.
|
Büret
|
1.
Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
PTFE musluklu olmalıdır.
4.
25 mL hacimli olmalıdır.
|
Büret
|
1.
Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
PTFE musluklu olmalıdır.
4.
50 mL hacimli olmalıdır.
|
Balon joje
|
1.
Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
PTFE kapaklı olmalıdır.
4.
5 mL hacimli olmalıdır.
|
Balon joje
|
1.
Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
PTFE kapaklı olmalıdır.
4.
10 mL hacimli olmalıdır.
|
Balon joje
|
1.
Cam malzemeden üretilmiş olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
PTFE kapaklı olmalıdır.
4.
25 mL hacimli olmalıdır.
|
Filtre kağıdı
|
1.
Çapı 125 mm olmalıdır.
2.
Kalınlığı 180 mm olmalıdır.
3.
Selülozdan üretilmiş olmalıdır.
4.
Kül içeriği ≤ %0.06 olmalıdır.
5.
Gözenek büyüklüğü (pore size) 11 µm
olmalıdır.
|
Huni
|
1.
Polipropilenden üretilmiş
olmalıdır.
2.
Çapı 65 mm olmalıdır.
3.
Toz ürünlerin aktarımına uygun
olmalıdır.
|
Ayırma hunisi
|
1.
Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2.
Konik olmalıdır.
3.
PTFE musluklu ve kapaklı olmalıdır.
4.
250 mL hacimli olmalıdır.
|
Ayırma hunisi
|
1.
Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2.
Konik olmalıdır.
3.
PTFE musluklu ve kapaklı olmalıdır.
4.
500 mL hacimli olmalıdır.
|
Huni askısı
|
1.
Metal olmalıdır.
2.
Nivolu olmalıdır.
3.
Çapı 100 mm olmalıdır.
|
Termometre
|
1.
Daldırmalı olmalıdır.
2.
Ölçüm aralığı 0-100°C olmalıdır.
|
Termohigrometre
|
1.
Elektronik (dijital) olmalıdır.
|
Numune şişesi
|
1.
Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
Kapaklı olmalıdır.
4.
8 – 10 mL hacimli olmalıdır.
5.
Yağlı gıdaları depolamaya uygun
olmalıdır.
|
Numune şişesi
|
1.
Cam malzemeden yapılmış olmalıdır.
2.
Amber renkli olmalıdır.
3.
Kapaklı olmalıdır.
4.
8 – 10 mL hacimli olmalıdır.
5.
Yağlı gıdaları depolamaya uygun
olmalıdır.
|
Numune kabı
|
1.
Cam, polipropilen ya da
polietilenden üretilmiş olmalıdır.
2.
Şeffaf olmalıdır.
3.
Hava geçirmez, kapaklı olmalıdır.
4.
250 mL hacimli olmalıdır.
5.
Yağlı gıdalarda kullanıma uygun
olmalıdır.
|
Tüp standı
|
1.
Paslanmaz çelikten üretilmiş
olmalıdır.
2.
Boyun çapı 16 mm olmalıdır.
3.
En az 12 tüp kapasiteli olmalıdır.
|
Tüp standı
|
1.
Paslanmaz çelikten üretilmiş
olmalıdır.
2.
Boyun çapı 18 mm olmalıdır.
3.
En az 12 tüp kapasiteli olmalıdır.
|
Şırınga ucu filtre
|
1.
PTFE malzemeden üretilmiş
olmalıdır.
2.
Kromatografik analizler için numune
hazırlamaya uygun olmalıdır.
3.
Gözenek boyutu 0.45 mikron
olmalıdır.
|
Laboratuvar fırçası
|
1.
Orta boy şişeleri temizlemeye uygun
olmalıdır.
|
Laboratuvar fırçası
|
1.
Döner (hareketli) başlıklı
olmalıdır.
2.
Cam balonları temizlemeye uygun
olmalıdır.
|