Celal Bayar Üniversitesi
İHALE BİLGİLERİ


  İhale Başlıgı : GARAJ ALANI KANTİN KİRALAMA

  İhale Notu   : 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 51/g maddesi uyarınca Pazarlık Usulü ile yapılacak ihaleye ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiştir.
 
 İHALE ÖZELLİKLERİ
İHALE TÜRÜ :  PAZARLIK USULÜ
KAYIT NO :  
TARİHİ :  28.04.2014
SAATİ :  10:00
YERİ :  CBÜ İHALE SALONU
DOSYA BEDELİ :  0,00TL
İHALE DURUMU :  SONUÇLANMIŞ
     
 
DÜZENLEYEN BİRİM
KURUM : CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
BİRİM : İdari Mali İşler Kiralama
TELEFON : 236 201 12 08
DAHİLİ : 236 201 12 08
FAKS :
E-POSTA : imid.baskanlik@cbu.edu.tr
     
BEDELİN YATACAĞI BİRİM
BİRİM :
 
İHALE METNİ
  Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

GENEL İDARİ ŞARTNAME

 

I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

 

 

Madde 1 – İş sahibi idareye ilişkin bilgiler.

 

İş sahibi idarenin;

a)       Adı                                                                           : Celal Bayar Üniversitesi

b)       Adresi                                                                     : Rektörlük Merkez Kampüsü MANİSA

 

c)       Telefon numarası                                                : 0 236 237 28 860 236 237 28 86

d)       Fax numarası                                                       : 0 236 237 13 910 236 237 13 91

e)       Elektronik posta adresi                                      : idari-mali@bayar.edu.tr 

f)        İlgili Personelin adı-soyadı/ünvanı                : Sabri ÇETİNKAYA – Şube Müdürü

İstekliler , ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personel ile irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.                                                                                               

Madde 2-İhale konusu işe ilişkin bilgiler.

 

İhale konusu hizmetin;

        a) Adı                                                                              :Kantin/ Kafeterya olarak işletilmek üzere yer kiralanması.

        b) Fiziki kullanım alanı                                             : Manisa İli, Yağcılar Köyü, 825 ve 828 parsel numaralı taşınmazlar, garaj alanı için düzenlemiş ve üzerine 7,30 m X 12,90 m boyutlarında tek katlı bina yapılarak, işletmeye hazır hale getirilen bu alanın şoförlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak kantin/ kafeterya olarak kiralanması

        c) İşin süresi                                                                  : 2 (İKİ) yıldır (24 ay). Kira sözleşmesinin bitiminden sonra Üniversite uygun görmesi halinde kiralama süresini tek taraflı olarak kiracıyla tekrar pazarlık edilmek suretiyle mevut kiracıya 1 yıl daha verilebilir.

        d) İhalenin muhammen bedeli                                  : Aylık 100,00 TL+KDV. üzerinden yıllık 1.200,00 TL.dir.

        e)  Kira bedeli                                                               : Kiralar  ……..aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir.

İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar kira bedeli ise bir önceki yıl kira bedelinin TÜİK’ ce yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (bir önceki yılın aynı ayına göre %  değişim  oranı) oranında arttırılması suretiyle bulunacak bedeldir.  Kira bedeli aylık peşin tahsil edilecektir. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21.07.1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının  Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51. Maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

 

Madde  3- İhaleye ilişkin bilgiler

       a) İhale usulü                                                                 : Pazarlık Usulü(2886DİK-51/g maddesi)

       b) İhalenin yapılacağı adres                                      :.CBÜ Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

       c) İhale tarihi                                                                 :28/04/2014

       d) İhale saati                                                                  : 10.00

       e) İhale komisyonu toplantı yeri                               :.CBÜ Rektörlüğü İhale Salonu  

       f) Genel İdari Şartnamenin temini                           :.Bedelsiz olarak verilecektir.

       g) Tekliflerin hazırlanması                                       :İdarece verilen şartnameye uygun olarak istenen belgelerin istekliler tarafından aslı veya noter tasdikli olarak hazırlanması.

       ı) Tekliflerin verilmesi                                                :İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nu ve bu kanunun 74 maddesine dayanılarak çıkartılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak, yine kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminat yatırmak şarttır.

 

Madde 4- İhaleye katılabilmek için gereken belgeler

4.1 İsteklilerin ihaleye katılımında aranacak belgeler :

A)                                                                                             Türkiye’de kanuni ikametgah belgesi.

B)                                                                                             Türkiye’de tebligat adresi.

C)                                                                                             T.C. Savcılığından Mesleki iş ve meslek ahlakı ile ilgili iyi hal kağıdı (Sabıkasızlık kağıdı) .

D)                                                                                             Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her biri için (A),(B) ve (C)deki esaslara göre temin edecekleri belgeler.

E)                                                                                             İsteklinin ortak girişim olması halinde şekli ve içeriği şartnamede belirlenen ortak girişim beyannamesi.

4.2 Mesleki ve teknik  yeterliliklerin belirlenmesine ilişkin istenecek bilgi ve belgeler.

 

      A)Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

      B)Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirten son durumu gösterir Ticaret ve Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

Madde 5- İdarenin yetkisi                                                 : İhale Komisyonu ,gerekçesini kararda belirmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

 

Madde 6- İhalenin onayı                                                    : İhale Komisyonu tarafından alınan ihale kararları, karar tarihinden itibaren en geç 15(Onbeş) iş günü içinde ita amirince onaylanır veya onaylanmaması halinde geçersiz sayılır. İta amirince onaylanan ihale kararı, onaylandığı günden itibaren 5 iş günü içinde üzerine ihale yapılana veya vekiline imzası alınmak suretiyle veya iadeli taahhütlü mektup ile tebligat adresine postalanarak tebliğ edilir. Mektubun postaya verilmesini takip eden 7. günü kararın istekliye tebliğ tarihi sayılacaktır. İhale kararının  ita amirince onaylanmaması halinde, bu durum istekliye aynı şekilde bildirilecektir. İhale üzerinde kalan istekli tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde kesin teminatı yatırarak sözleşmeyi yapmak zorundadır.İstekli süresi içerisinde sözleşmeyi yapmaması halinde geçici teminatı irat kaydedilerek hakkında 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 84. Maddesi hükümleri uygulanır.

                                                                                                  2886 sayılı DİK ’nun 31 ve 76. Maddelerine  göre onaylanan ihale kararlarının yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden itibaren 15 gün içinde kesin teminatı yatırmak ve sözleşmeyi imzalamak, ,ihale ile ilgili kiracıya ait vergi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat irat kaydedilir. İdare aynı süre içerisinde kiralanan alanı kiracıya mahallinde tanzim edilecek tutanakla şartnamede belirtilen kurallar çerçevesinde  kurulacak olan komisyon marifetiyle teslim eder. Teslim tutanağı yer teslim komisyonu ve kiracı tarafından imzalanır. Kira  süresi mahallinde yapılan yer teslimi tarihinde başlar.

Madde 7- Yasaklar ve cezalar                                         :

                    a) Hile, desise, vaat, tehdit, nüfus kullanma ve çıkar sağlama suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlerde fesat karıştırmak veya teşebbüs etmek.                                   

      b) İhalede isteklilerin tereddüde düşürecek veya rağbeti kıracak söz söylemek ve istekliler arasında anlaşmaya çağrıyı ima edecek işaret ve davranışlarda bulunmak veya ihalenin doğruluğunu bozacak biçimde görüşme ve tartışma yapmak.        

      c) İhale işlemlerinde sahte belge veya sahte teminat kullanmak veya kullanmaya teşebbüs etmek .

      d) Taahhüdünü kötü niyetle yerine getirmemek.

      e) Taahhüdünü yerine getirirken idareye zarar verecek işler yapmak.

      f) İşin yapılması veya teslimi sırasında hileli malzeme, araç veya usuller kullanmak yasak olup bu yasaklara uymayanlar hakkında 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 84. ve 85. maddelerdeki hükümlere göre işlem yapılır.

      g) 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olmak ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı hükümlü bulunmak.

 

 

.

Madde 8- Teminatlar.

8.1- Geçici teminat   : İhaleye katılacak olan firmalardan, idare tarafından belirlenen geçici teminat tutarı 100,00 TL.dir.

8.2- Kesin teminat    : İhale üzerinde kalan müstecir firma; sözleşme süresi içerisinde  geçici teminatı kesin teminata çevirecektir. Kesin teminat bedeli, aylık kira bedelinin 2 katıdır. İşletme süresi sonunda şartname ve sözleşme hükümlerine uyulduğu tespit edildiğinde kesin teminat müstecir firmaya iade edilecektir. Aksi durumda teminatı gelir kaydedilir.

8.3- Teminatın yatırılacağı yer : Teminat olarak kabul edilen Türk Parası T.C. Ziraat Bankası Manisa Şubesi Celal Bayar Üniversitesi Strateji  Daire Başkanlığının (TR480001000188401982925001 IBAN Nolu )hesabına veya Strateji Daire Başkanlığı veznesine nakit olarak yatırılacaktır.

8.4- Teminat olarak kabul edilecek değerler.

8.4.1- Teminat olarak kabul edilecek belgeler aşağıda sayılmıştır. 

a)       Tedavüldeki Türk Parası.

b)       Bankalar tarafından verilen teminat mektupları.

c)       Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler.

8.4.2- (c) bendinde belirtilen senetler ve bu senetler yerine düzenlenen belgelerden nominal değere faiz dahil edilerek ihraç edilenler, anaparaya tekamül eden satış değeri üzerinden teminat olarak kabul edilir.

8.4.3- İlgili mevzuatlara göre Türkiye de faaliyette bulunmasına izin verilen yabancı bankaların düzenleyecekleri teminat mektupları ile Türkiye dışında faaliyette bulunan banka veya benzeri kredi kuruluşlarının kontra garantisi üzerine Türkiye de faaliyette bulunan bankaların düzenleyecekleri teminat mektupları da teminat olarak kabul edilir.

8.4.4- Teminat olarak banka teminat mektubu verilmesi halinde, banka teminat mektubunun kapsam ve şeklinin, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun belirlediği esaslara uygun olması gerekir. Bu esaslara aykırı olarak düzenlenmiş teminat mektupları teminat olarak kabul edilmez.

8.4.5- Teminatlar, teminat olarak kabul edilen diğer değerlerle değiştirilebilir.

8.4.6- Her ne suretle olursa olsun, idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

Madde 9- Tesisin işletilmesi ile ilgili özel şartlar     :

 

9.1.*Kantinin çevre düzenlemesi ve kantinin içerisindeki eksikliklerin giderilmesi, elektrik ve su aboneliği kiracı tarafından yapılacaktır.

9.2.Bu idari şartname  ile kira sözleşmesinde ayrıntılı olarak düzenlenen hususları kapsar.

9.3.Sözleşme süresinin bitimi veya süresinden evvel iptali halinde, kiralanmış  olan taşınmaz tebligatı müteakip 15 gün içerisinde tahliye edilir.

Yukarıdaki maddelerde yazılı hususlarla birlikte ,CBÜ Rektörlüğü ve  bağlı birimlerinin(Fakülte,Yüksekokul,Enstitü) önceden belirleyeceği ve bu şartnamenin bu maddesine veya kira sözleşmesinin (18. Maddesi )özel şartlar bölümüne ilave edilmesi gerekli  görülen kurallara kiracı tarafından riayet edilmediği takdirde 2886 sayılı Kanun’un 62. Maddesine göre işlem yapılır.

 

Madde:10-Bu şartnamedeki yazılı hususları  olduğu gibi kabul ve taahhüt ederim. Aşağıda yüklenici adresime yapılacak her tebligat tarafıma yapılmış kabul edilecektir.

Madde 10- Anlaşmazlıkların çözümü                         :

10.1- Sözleşmenin imzalanarak yürürlüğe girmesi kadarki süreçte, bu şartnamenin uygulanmasından doğacak ihtilaflar 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83.,84.,85., ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 54. Maddelerinde yer alan inceleme talebinde bulunulmasına ilişkin kurallar saklı kalmak üzere idari yargıda dava konusu edilecektir.

10.2- Sözleşmenin uygulanmamasından doğacak ihtilaflarda ise, sözleşme tasarısında yer alan bu konuya ilişkin hükümler uygulanacaktır. İhtilafların çözümünde Manisa Mahkeme  ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

 

 

            İhale/İdare Yetkilisi